DARMOWA DOSTAWA od 180zł !! | Uwaga - Nowe godziny otwarcia sklepu stacjonarnego

Szukaj

Olej z nasion konopii

18.00 zł

Czas dostawy: 1-2 dni

Olej konopny polecany do skóry dojrzałej, tłustej z trądzikiem oraz przy zapaleniach skórnych. Wykazuje działanie odżywcze, immunostymulujace, regeneracyjne i przeciwstarzeniowe. Poprawia strukturę i wygląd skóry, która staje się bardziej elastyczna i uzyskuje za sprawą zawartego chlorofilu ładniejszy koloryt. 

Systematycznie stosowany łagodzi podrażnienia i chorobowe stany zapalne(egzema oraz łuszczyca) Za sprawą lekkiej formuły i przeciwalergicznemu działaniu stosowany jest w kosmetykach dla dzieci. Wrażliwy na wyższe temperatury dlatego powinien być przechowywany w lodówce. Przeznaczony do skóry mieszanej oraz tłustej z trądzikiem, przy zapaleniach skórnych.

Właściwości kosmetyczne oleju konopnego:

Kwas linolowy (Omega-6) oraz gamma-linolowy, które są zawarte w oleju konopnym, pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują utratę/parowanie wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, ze zmianami. Olej konopny dobrze sprawdzi się w pielęgnacji cery trądzikowej, ale też mieszanej i normalnej.

Zastosowanie:

Olej z konopi jest wyśmienitym olejem do pielęgnacji skóry normalnej i przetłuszczającej się, dlatego może być stosowany jako dodatek do kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji tego typu skóry.Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olejów. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze, dlatego może być stosowany na skórę bezpośrednio.Stanowi idealny dodatek do mydeł – nadaje luksusowy dotyk pianie mydlanej.Olej z konopi może być używany w produkcji balsamów do ciała, kremów do twarzy, lotionów, balsamów przeciwsłonecznych.Może być stosowany w pielęgnacji włosów i skóry głowy.

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: szklana butelka z pipetą

Skład INCI: 

Daucus Carora Sativa Seed Oil.


Ajeden to rodzinna manufaktura położona na obrzeżach Drawieńskiego Parku Narodowego.

W małym gospodarstwie wytwarzane są 100% naturalne kosmetyki oraz ich składniki takie jak miód, pyłek pszczeli, kozie mleko a także kwiaty i zioła. Każdy produkt został stworzony z dbałością o szczegóły tak aby zachować jak najwięcej natury w naturze, zawsze zamknięte w opakowaniu przyjaznym środowisku.

#wspierampolskiemarki

Powiadom mnie gdy produkt będzie dostępny.

Wybierz swój wariant i podaj adres email a powiadomimy Cię gdy pojawi się na stanie

Cena zestawu: %bundleSum%
Anuluj